Johan von Heijne är Pharm Assists nya VD

Johan von Heijne har utsetts till ny VD för Pharm Assist Sweden AB från den 17 april 2019. Johan von Heijne har lång och gedigen erfarenhet inom läkemedel och medicinteknik.

Johan von Heijne kommer närmast från konsultbolaget Healthcore AB där han sedan 2016 verkat som VD, managementkonsult och rådgivare till fonder, företagsledningar och styrelser. Johan har i denna roll levererat tjänster avseende företagsledning, affärsutveckling, rådgivning och systemutveckling inom quality assurance och regulatory affairs samt projektledning och handledning i samband med organisations- och produktutvecklingsprojekt.

Johan har tidigare haft roller såsom som VD för AroCell AB (NASDAQ) och Biolin (Ratos), General Manager inom GE Healthcare och COO för Radi Medical (St Jude). Han har också en lång karriär från Pharmacia i ledande befattningar inom både läkemedel och medicinteknik.

”Vi är verkligen glada att Johan börjar hos oss på Pharm Assist. Han kommer att tillföra erfarenhet och ledarskap, bredd och djup inom medicinteknik och har en dokumenterad förmåga att få saker gjorda, nu senast på Healthcore och AroCell. Utöver att fortsätta att utveckla Pharm Assist inom läkemedel med tjänster såsom regulatory affairs, pharmacovigliance och Good Distribution Practice, kommer Johan bredda vårt utbud och intensifiera vårt fokus på quality assurance, regulatory affairs och affärsutveckling för medicintekniska produkter och medicinteknisk programvara – två snabbt växande områden inom regulatory affairs. Vi på Pharm Assist är övertygade om att Johan tillsammans med övriga i ledningsgruppen kan utveckla Pharm Assist till ett ännu starkare team och ett expansivt bolag”, säger Mats Ehrnebo, ägare och arbetande styrelse­ordförande.

”Pharm Assist är ett väl etablerat och flexibelt konsultföretag som erbjuder personligt engagemang i kundernas projekt, och det är något som jag verkligen vill hålla fast vid när vi nu avser växa och bli större. Våra klienter ska trivas med oss och känna sig helt trygga med den kompetens och leveranssäkerhet som vi erbjuder. Vårt team ska helt enkelt fortsätta att vara en del av värdekedjan hos våra kunder, och vara ett naturligt val för företag inom läkemedel och medicinteknik”, säger Johan von Heijne.

Johan von Heijne efterträder Maria Nilsson Hagberg som har valt att gå vidare i sin karriär och mer fokusera på Regulatory Affairs. ”Vi tackar Maria för de stora insatser hon bidragit med under åren här på Pharm Assist. Vi önskar både Maria och Johan lycka till i sina nya roller”, fortsätter Mats Ehrnebo.

För ytterligare information:
Maria Hagberg Nilsson, VD Pharm Assist Sweden AB, +46-70 659 72 5